Frågvis

Sossen Ylva Johansson gillade inte avdraget för hushållsnära tjänster (eller överklassnära tjänster som Lars Ohly sa) men har nu städhjälp och drar av för det nu när man kan. 
Då är frågan: är hon en hycklare? Som Fredrik Reinfeldt sa.

Vi snackade om det på jobbet och X sa att hon inte gillar klimatförändringarna men ändå fortsätter köra bil, som en parallell. Vi kanske är hycklare allihop. Vi kanske säger oss vara emot saker men utnyttjar möjligheterna för egen vinning om vi kan. Och nästa fråga blir: har samhället en skyldighet att inte inleda oss i frestelse så att vi kan behålla vår präktiga moral? Eller är alla beslut personliga där vi själva alltid ska välja utifrån våra värderingar?

Ja, jag vet inte. Jag kan tycka att det snackas för lite om värderingar över huvud taget. Vad tror vi på, vad är rätt och vad är fel?  Och hur mycket har vi med varandra att göra? Individualismen har gått så långt nu att mina beslut inte verkar angå någon annan längre, men det är ju inte sant. Å andra sidan, om jag alltid går runt och väger mina beslut på guldvåg för att kolla vilka konsekvenser de får kommer jag att bli helt paralyserad.

Å tredje sidan, jag är redan helt paralyserad. Men det har andra orsaker. Det har att göra med mitt arbetsliv som är som en parodi på ett dåligt förhållande. Där man klänger sig om halsen på en snubbe som gillar en litegrann och kan tänka sig att hångla lite om ingen annan finns till hands, kanske till och med kan se en i ögonen ibland och säga att han älskar en, men nej förresten, sa jag det, det var ju igår. Ibland kommer det förbi en snyggare tjej som han öppnar dörren för och ler emot. Men ibland går det helt överstyr åt andra hållet  och man har häftigt sex och allt kommer att bli strålande, vår gemensamma framtid är ljus, sen får man en smäll på käften. Att gå med på det, vad säger det om min syn på mitt värde?


Världsfrånvänd

En hääärlig midsommarafton med de bästa grannar man kan ha avlöpte utan störtregn, i alla fall på mig. Lyckades befinna mig i solen vid midsommarstången när det vräkte ner hemma på andra sidan sjön.
Och vi åt och åt och blåste såpbubblor och spelade alfapet. Och S vann på lotteri som vanligt. Ja det var en bra dag.

igår åkte vi till Djurön och fiskade. Inte ett napp förstås men otroligt skönt att bara höra vågskvalp och fågelkvitter.

Jag har en känsla av att jag är navelskådande och bara ser inåt fast jag egentligen inte vill nåt annat än att förändra samhället, men jag är TRÖTT och SLITEN. Känner mig trögtänkt och bortkopplad. Orkar inte tänka på Östersjöns bottendöd, FRA och Maud Olofsson. Semesterhjärna? Men jag ska ju jobba ju. Hm.

3 ton bajs och avlyssning

I helgen råkade jag byta kanal i halvlek och hamnade i en brittisk dokumentär om vad vi producerar och lämnar efter oss under ett liv. Vissa siffror fastnade. Att vi producerar tre ton bajs till exempel. Och att vi förbrukar åtta bilar.  Konsumerar drygt 10 000 morötter och gör av med 3800 blöjor. Hur mycket kemikalier och sopor vi lämnar efter oss fastnade inte, min hjärna orkar inte med mer miljöoro. Finns annat att oroa sig för. Egentligen borde jag stå utanför riksdan idag. Stoppa FRA!
Och så fick jag brev från akassan. 49 dagar kvar och ingen ny period. Snart uförsäkrad och snart utlasad.
AAAAAGGGHHHH hur ska det gå?!

OK. Jag ska vara en duktig flicka och starta eget. Annars kanske Otto Littorin och Jan Björklund bestämmer sig för att ligga under min säng och viska hotfulla saker om nätterna.

Oh vad jag drömmer om ett vilohem, med utsikt över ängar och en sjö, med hästar i en hage och en trave böcker att läsa.

Den blomstertid nu kommer

Idag var det avslutning i S skola. Alla hade fina kläder och flaggor och sånt ni vet och jag och S hade samma mönster på klänningarna, vi var så snygga. Hela skolan hade knött in sig i Eriksdalshallen och medan vi väntade satt jag och föräldrarna till S kompisar och underhöll varandra med "jag är världens sämsta förälder"-historier. M:s pappa berättade att han börjat gråta och kastat dotterns cykelnyckel och skrikit att hon fick leta efter den i skogen för att hon tjatade så om glass. E:s mamma berättade att hon svurit "jävla satans skitungar" och att dottern hört det. Jag berättade om när jag blev så arg på S för att hon inte ville äta att jag tog tallriken och kastade ut den från verandan, med mat och allt. Men det som fick oss att skratta allra mest var att M sagt till sin pappa att det där skulle bli hennes sommarminne - och han vred sig som en mask när han sa det.
Ja herregud. Man är verkligen hopplös. Tur att man inte är ensam. Men idag skulle jag nog vinna tävlingen eftersom jag öppnat barnens spargrisar för att få ihop pengar att gå ut och svira med mina kompisar för ikväll.

Sommarnöjen

Fick en inbjudan till Sweptaways konsert på Riche i morgon, tack Erica, men eftersom jag är en äkta svensk och firar nationaldag på äkta svenskt vis åker jag till landet. Det är bortkastat att försöka få oss svenskar att gå ut på gatorna med flaggor, vi är totalt ourbana och vill bara rensa ogräs eller segla när vi är lediga. Tänker på mina iranska vänner som är i stan hela sommaren och inte gnäller för det. Men jag fick med dem ut till Hellasgården en gång faktiskt.
Nä, svenskar är ett naturfolk - på ett väldigt konstigt sätt, man måste åka till stormarknaden först och köpa kinatillverkade utemöbler. Sen njuter man av solen och grönskan!

För övrigt har jag med nöd och näppe klarat av alla kalas och fester och sov bort halva dagen idag, helt slut. S hade klassfest igår och jag var med och städade efteråt. Det är tur att hon inte är student för det hade jag aldrig klarat. Då måste man ju städa klockan tre på natten efter festerna. Nu slutar hon ettan bara så vi var hemma vid nio men jag var dödstrött ändå. 

Har inte orkat reta mig på så mycket på sistone utom Maud Olofsson men det återkommer jag till.


 

RSS 2.0