Samtidigt i Södertälje...

Antingen håller man sig, går hem eller bajsar på sig. Ska man kissa måste man sätta på sig skorna för att inte bli blöt om fötterna.
Skolan i Södertälje. Eller var som helst i landet.

Folkpartiets Lena Uney har i en interpellation gjort Thomas Johansson, ordförande i utbildningsnämnden i Södertälje (s), uppmärksam på att eleverna till och med väljer att hålla sig istället för att besöka skoltoaletterna. Därefter har Thomas läst bland annat vad barnombudsmannen säger om skoltoaletterna, samt hört efter hur städpersonalen i Södertälje ser på situationen. En elev i barnombudsmannens skolråd har sagt följande: "Jag går inte på toaletten i skolan för att det finns så mycket kiss på golvet att jag blir blöt i strumporna. Det är äckligt. Vill man kissa är det bättre att göra det i skogen. Om man vill bajsa ligger man illa till, då är det bara att gå hem eller bajsa på sig."- Jag vet inte var någonstans i Sverige som denna toalett ligger. Jag tror inte att den ligger i Södertälje. Det spelar egentligen ingen roll. Så här får det inte se ut, säger Thomas Johansson (s) i sitt svar på interpellationen.

- De som arbetar med städningen rapporterar att många toaletter är slitna och svårstädade. Alltför ofta möts städpersonalen av en kombination av både bristande underhåll och ren förstörelse. Det kan handla om slitna silikonfogar, klotter, elever som kissat i papperskorgen, och så vidare, fortsätter Thomas.

Vi vuxna kan nog räkna med rena och fina toaletter på våra jobb. Välstädade golv. Kristallkronor, spotlights i taket , växter, fräscha kaffeautomater. Sköna stolar och fina konferensrum. Visserligen är min arbetsplats en enda röra av sladdar, pappershögar, lådor och dammtussar. Vi hade översvämning på toa och det var bajsvatten över hela golvet efter jul. Men det fixades ju snabbt till.
Vuxna kan tala för sig. Vi lyfter luren och klagar när det är bajsvatten på golvet. Men barnen, de har ont i magen för att de inte kan gå på muggen på det ställe där de tillbringar åtta timmar om dagen - eller mer.


Kommentarer
Postat av: Titti-hoooo

Vilken fin blogg du har!
Mkt underhållande läsning och spännande för en lantis som jag att få inblick i det hippa storstadslivet. Jag efterlyser bara lite mer glamour:)
I Krokek är det också kaos på fritids, sunkiga toaletter i skolan och på dotterns dagis ska de ta bort den fina lek-ekan ute för att få plats med en barack där det ska inhysas en ny avdelning.
Så det är nog inte så stor skillnad mellan sta´n och landet trots allt.
Fast snön är snyggare här!

2007-01-29 @ 11:13:02
Postat av: Linda

Hej fru Jonsson! Du är inte så aktiv... kom igen, blogga mera!

2007-01-29 @ 20:06:03
URL: http://sysslor.blogg.se
Postat av: LindaK

jo, så är det. Det är bara i jag-gör-å-mig-om-två-sekunder- Nödfall som jag (och typ alla andra) går på toaletten i skolan. andledningen är ganska många, bla. att dörrarna är så OTROLIGT lätta at låsa upp (det behövs bara ett mynt, så vrider man upp låset), att det är pinsamt efetsom det hörs/luktar efter en (kiss luktar ju också, som du säkert vet, med barn och allt), det brukar vara ofrächt (tex har det liggat bajspapper på golvet, någon har slängt upp bajs i taket, någon har hällt diaree´(hur 17 kommer man på en sådan sak??) i tvål-grejjen, bajs på toa-ringen, m,m,. dock så är "min" toa (i "min" korridor i skolan) relativt fräch, men du skulle bara veta vad äckliga toaletter det finns på min skola!

2007-03-10 @ 21:37:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0