Zzzzznarrrk

Mäh!
Jag somnade ju framför Midsomer! Så kul var det tydligen. Vad hände? vem var mördaren?

Sommaren pågår!

OK det var kallt som attan idag. Men Morden i Midsomer sänds ikväll. Gissa om jag ska sitta klistrad! Får se vad de hittat på nu? Förgiftade kakor i kriget mellan bibliotekarierna och bloggarna?
Midsomer är ju en bra grej att skriva om här också, så man får lite fart på kommenterandet! Annars är det slött måste jag säga.
Man skulle vara Camilla Läckberg. 41 kommentarer varje dag, typ.

Dagens ungdom

De är så försigkomna nuförtiden. S började skolan förra måndagen och idag berättade hon att de börjat lära sig tre språk! "Jag välde engelska, omanska och tyska" berättade hon när vi var på väg för att hämta H på dagis.
Ja det är inte dåligt.

Stångad av ett formbröd

Det var som om en virvelvind drog in. Skolan började, jobbet började, jag slutade visserligen jobba men familjejobbet tog vid. L kom hem med ett excel-ark där han lagt in alla familjens aktiviteter (och då ska ni veta att vi inte ens börjat med blockflöjt och fotboll än). På mig stod det träna på en rad. "Träna, vadå, jag, hur menar du" sa jag och fick förklarat att det gällde oss båda. Som tur var havererade den schemapunkten redan i helgen.

Annars kan man undra varför allt man kommer på att man ska/vill göra ramlar in i ens hjärna precis när man inte har tid. Jag kommer på att jag ska ringa en person, just när det är fem minuter tills jag ska hämta S i skolan. Till exempel nu.

Byar, städer och bostäder

Vi var i Virserum. Vilken mysig by. Till skillnad från de flesta svenska små hålor är den inte skittråkig. Där finns en riktig järnaffär, blomsterhandel, flera butiker och caféer, bageri, apotek och bibliotek och framförallt en riktig köttaffär med lokalt producerat kött och chark! Så härligt!

Eftersom jag är född och uppvuxen i Stockholms innerstad är jag ibland hatisk till Stockholm. Och framförallt har jag blivit bostadsfixerad. Vill ha ett radhus i stan. I många städer i Sverige och världen finns det småhus i stan. Men inte här. Bygg radhus på Gärdet! Jag vill ha allt!

Var ska man bo? Hur ska man ha råd? Hur många kvadrat? Hur många miljoner? Hur mycket luftföroreningar? Man blir helt störd.

Vad är det som är så bra med Stockholm? Det finns en bok som heter 100 skäl att älska Stockholm. Jag skulle kunna skriva boken 100 skäl att hata Stockholm. Och ändå...jag längtar alltid hit. Fast om jag är tillräckligt långt borta känner jag lättnad.

Jag gillar Berlin. Mysigt, fritt, skönt. Hongkong är cool. Paris är ljuvligt. Italienska småstäder är underbara. Och Malaga är fint. Nice är toppen. Köpenhamn är inte så dumt. Bangkok är helt suveränt. Men Berlin...aah...

Morden i midsommar

Varför stannade jag uppe och tittade på Morden i Midsomer? Det är ju så fruktansvärt uselt. Nu är jag dödstrött och ännu värre var det 03.30 när väckarn ringde. Men kanske ville jag njuta av lyxen att se nåt i lugn och ro. Eller nåt.

Ska kanske titta på Hej Hej Sommar och Morden i midsommar istället.

Marknadsföring

Fick ett tjockt brev från Bonniers bokklubb idag. Kuvertet innehöll sex olika lappar med tjat om att jag ska bli medlem. Dessutom en liten plastgrej, såg ut som ett mycket litet fat att ha soja till sushin i, men i så fall passande för en Barbie, inte en fullvuxen fiskätare som jag. Vad i helvete är det här för jox tänkte jag och ringde upp Bonniers bokklubb för att fråga.
Jo det är ett litet fat att lägga den använda tepåsen på. Sa damen som svarade.
OK. Så först ska man läsa fyra olika låtsaspersonliga brev, utföra den förnedrande proceduren att riva ut små kuponger med de böcker man vill beställa, slicka fast kupongerna på ett svarskort och posta tillbaka. Dessutom får man en liten platsgrej att lägga tampongen, förlåt tepåsen på.
-Är ni inte kloka, har ni inte hört talas om att man kanske bör spara på naturresurserna, sa jag. Damen höll med om att de på marknadsavdelningen är helt vansinniga men ville jag kanske beställa tre böcker och få en resväska på köpet?

Världen är helt jävla sjuk, det är min enda slutsats.

Annars finns det trots allt saker att glädja sig åt trots att man lever i samma värld som George Bush, miljöanalfabeter och fotbollshuliganer, och det är rara arbetskamrater som man kan ryka ihop med och sen få en kram av, eller som säger att ens tunika är "jävligt stabil" vilket betyder snygg (tack Johan) och att jag åt pannkakor med färska blåbär till middag.

Avvikande personlighetsstruktur

"Konventionellt arbete är uteslutet för mig, samvetsmässigt och intellektuellt, eftersom det framstår som förkastligt både för min egen och för omgivningens välfärd, samt känslomässigt, då det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet."

Skriver en snubbe i Kinda som inte får lika mycket i socialbidrag längre.
Fast det kan ju vara rätt kul, jobbet! Kom igen, mannen!

Jag vill också bli DJ

Melinda Wrede berättar att hon spelade på en klubb inatt och jag blev helt JAMEN DET VILL JAG OCKSÅ GÖRA, shit vad kul det vore, hon hade spelat Salt ´n´Pepa, bara en sån sak, jag vill, vill, men kollegan Johan säger att min lott i livet är att rapa upp nyheter och ringa till SMHI och skälla för att sjövädret inte kommer i tid, roligt när man gått upp mitt i natten, men Veronica har glittersandaletter så lite glamour är det faktiskt på jobbet ändå.

Några kompisar ringde och berättade att deras 14-åriga dotter rymt hemifrån till sin 18-åriga kille som bor hos hemma mamma som i sin tur tycker att det är jättebra att tjejen bor hos dom istället och det måste ju kännas...ja hur fan måste inte det kännas?!

Annars är jag och min man familjeutbrända och grälar om vad vi får ut av att ses överhuvudtaget. Haha det är ju faktiskt komiskt egentligen, när man nu har det så toppenbra.

RSS 2.0